vrijdag 8 maart 2013

Shopping-tips: Lille


Voor degenen die graag eens een citytrip doen waar je ook veel leuke winkels tegenkomt is Lille een echte aanrader! Bij mij staat de stad al jaren op mijn favoriete stedentrips lijstje. Het is er niet alleen aangenaam vertoeven, maar man wat een winkelstraten hebben ze daar!!
Ik weet niet hoe het in Nederland zit maar in België hebben we geen Sephora, Stradivarius, La redoute, Blanco, Derhy, UnDeuxTrois, NARS, Urban Decay en ga zo maar door. Die heb je in Lille gelukkig wel! En dan nog meerdere filialen ook. Je hoeft dus niet iedere keer een dure city trip te boeken naar Parijs of Barcelona om aan je trekken te komen!
Ikzelf ga vaak naar Lille om te shoppen omdat het maar een uurtje rijden is van Gent en je er zoveel leuke winkels hebt. Met de trein geraak je ook heel makkelijk in Lille, al is dat wel wat duurder. Het goedkoopste om naar Lille te gaan met de trein is in het weekend, dan kan je namelijk op basis van een weekend-biljet gaan wat de treinreis minstens de helft goedkoper maakt. En nog een leuk weetje: de winkels in Lille zijn zondag ook open (behalve op feestdagen). Je kan er dus ook een weekendje Lille van maken. 
Maar waar moet je nu in godsnaam beginnen? Lille heeft zoveel winkels dat je er al gauw van in de war raakt. Hieronder help ik jullie even wegwijs door Lille, want er is werkelijk voor ieder wat wils!
Voor degenen met een ruim budget: 
De charmante smalle straatjes van Vieux Lille is the place to be voor the rich & -not so- famous! Deze smalle straatjes vertrekken allemaal vanaf het oude huis van koophandel (gebouw met de grote klok, foto). Daar vind je winkels van Longchamp, Swatch, Chloé, Hermès, Gucci, Hugo Boss, Lanvin, enz maar ook hippe designer meubelwinkels en tal van leuke boutiques en vintage winkeltjes. Een must do zijn natuurlijk ook de Galeries LaFayette en Printemps, die kan je in de hoofdstraat Rue du Bethune terugvinden.
Voor de fashionistas die de lotto nog niet gewonnen hebben 
Jullie komen zeker en vast ook aan jullie trekken in Lille! The place to be voor jullie zijn de hoofdstraat Rue du Bethune en het winkelcentrum "Euralille" in de stationsbuurt. Daar vind je de leuke en hippe winkels zoals Zara, Stradivarius, Pull and Bear, Sephora, Mango, Blanco en ga zo maar door. Aangezien ik zelf ook tot deze groep shoppers behoor, zal ik een paar van mijn lievelingsadresjes met jullie delen:
- Eerst en vooral raad ik allen onder jullie aan om zeker eens door de charmante kleine straatjes van Lille te wandelen. Lille staat bekend om haar smalle straatjes met betoverende gevels. Daar tref je werkelijk de leukste kleine boetieks en vintage winkeltjes aan. Je bent niet verplicht om steeds naar binnen te gaan en iets te kopen, je kan ook gewoon lekker windowshoppen en inspiratie op doen!
One word: Sephora! Een absolute schande dat we deze winkel in België niet hebben dus is een shop-dagje in Lille pas geslaagd als je de Sephora eens bent binnen gewandeld. Get ready for seduction.
- Wanneer je de mooie kathedraal gepasseerd bent en op de Rue du Sec Arembaut bent beland, vind je schuin tegenover de Fnac en vlak naast een caféetje een winkeltje genaamd "Xaräé Beauty shop". Het is een heel klein winkeltje waar ze allerlei make-up verkopen aan voordeel tarieven. Denk niet meteen het ergste wanneer je de belachelijk lage prijzen ziet: dit zijn GEEN fake producten, ze zijn ook niet over tijd of zo. Het is gewoon een soort outlet winkel waar ze overtollige stock producten verkopen. Je kan er alle soorten nagellak, make-up, zonneproducten en andere beauty producten scoren voor een piekje. Om je een idee te geven: ik heb er in de zomer 3 zonneproducten gekocht van Lancaster en een after sun van Dior (daar betaal je in de Ici Paris XL gemakkelijk 30 à 40 euro per flesje voor), in Lille heb ik voor de Lancaster 5 euro per flesje betaald en voor de Dior Aftersun 10 euro! Met andere woorden: dit is the place to be voor koopjes!
- Wanneer je verder wandelt op de Rue du Sec Arembaut kom je automatisch op Rue du Bethune uit waar je nog één van mijn lievelingswinkels aantreft: Stradivarius. Daar heb je een ruime keuze aan hippe kledij. Het is een Spaans merk dat je in België jammer genoeg niet kan vinden (ik denk in Nederland ook niet). Dus wanneer je hier je kleren koopt ben je zeker dat je een uniek stuk hebt dat je niet snel zult terug vinden in België/Nederland.
- Neem ook eens vanaf Rue du Bethune het zijstraatje "Rue Neuve", daar vind je ook nog tal van leuke winkeltjes zoals UnDeuxTrois, L'Occitaine en zo voort. Deze winkels vind je ook in België terug maar aangezien het allemaal Franse merken zijn, zijn de prijzen in Lille een pak goedkoper dan in België of Nederland.
- Verder op de Rue Neuve vind je nog een absolute must doAlain Manoukian! Hier vind je de mooiste kleedjes zonder dat je er een fortuin aan hoeft te spenderen!
- Aangezien Lille in het noorden van Frankrijk ligt kan het wel eens voorvallen dat de regen er met bakken uit de lucht valt. En wie gaat er nu graag wandelen door de mooie charmante winkelstraten wanneer je coupe helemaal is doorgezakt door de vochtige lucht en regen? Gelukkig heeft Lille ook voor dat probleem een ideale oplossing: Shoppingcenter EuraLille ligt vlakbij het station van Lille Flandres, daar vind je de allerleukste winkels terug, allemaal onder één dak. Ondanks het slechte weer toch een coupe fabuleuse en heerlijk winkelplezier, twee vliegen in één klap als je het mij vraagt.
Voor degenen die graag marktjes afkuieren:
- Ieder jaar is er een reusachtige "vlooienmarkt" verspreid over héél Lille. Deze vlooienmarkt behoort tot één van de grootsten van heel Europa! Het vindt telkens plaats op het eerste weekend van september en je kan er werkelijk alles vinden. Van meubels, stripboeken, bloemen, vintage kleren, handtassen, juwelen tot oude muziekplaten. Werkelijk ALLES! Meer dan 100km wordt in beslag genomen door deze vlooienmarkt. Het is een echte aanrader om dat eens mee te maken. Uiteraard is het dan ook ten zeerste aangeraden om met de trein te gaan of op z'n minst een parkeerplaats te reserveren, anders wordt het één grote chaos om in en uit Lille te geraken...
Ben jij ook een fervent bezoeker van Lille? Heb je nog leuke adresjes ontdekt in deze leuke stad? Je mag ze altijd delen!

3 opmerkingen:

  1. De winkels in Lille zijn op zondag NIET open! Geen foute informatie op het internet zetten

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een goede tips, ik ben nog nooit in Lille geweest! Ik ga meestal naar steden die wat dichterbij zijn (ik woon zelf in Nederland) en boek daar dan wel vaak een hotelovernachting bij. Dan lekker met mijn vriend samen genieten van een kort weekendje weg. Misschien is het wel een goed plan om volgende keer eens naar Lille te gaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een goede tips, ik ben nog nooit in Lille geweest! Ik ga meestal naar steden die wat dichterbij zijn (ik woon zelf in Nederland) en boek daar dan wel vaak een hotelovernachting bij. Dan lekker met mijn vriend samen genieten van een kort weekendje weg. Misschien is het wel een goed plan om volgende keer eens naar Lille te gaan!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...